Caravanlandia Oy


Historia

Caravanlandian juuret juontavat vuoden 2005 joulukuuhun, jolloin yritys sai alkunsa nimellä Pricar Ay. Toiminta aloitettiin Kokkolan pohjoispuolella Piispansuoralla, jossa valtatien varresta löytyi sopiva liikepaikka.

Ensimmäinen kevät myytiin henkilöautoja sekä asuntovaunuja. Hyvin pian huomattiin, että Kokkolan alueella on selvästi kysyntää ja markkinarakoa ”uuden sukupolven” Caravankaupalle. Yrityksen nimi muutettiinkin jo alkuvaiheessa Caravanlandiaksi.

Vuonna 2007 keväällä vapautui yksi Kokkolan parhaista liikepaikoista, jossa oli aikaisemmin toiminut Caravan-alan kauppoja jo 20 vuotta. Paikan tunnettuus oli taattu. Teimme nopean päätöksen ja siirsimme kasvavan toimintamme nykyiselle paikalle Höyläämönkadulle.

Oma huolto tuli ajankohtaiseksi jo seuraavana vuonna, Caravanlandia teki yrityskaupat naapurissa toimineen Caravanhuollon kanssa keväällä 2008.


Yrityksen organisaatio ja henkilöstö

Caravanlandia Oy työllistää tällä hetkellä 7 henkilöä, joista 5 toimii huollon puolella.

Yrittäjänä toimii myyntiä hoitava tj. Antti Tokola. Ajoneuvo- ja tarvikemyynnin puolella työskentelee myös yrityksessä osakkaana oleva Janne Luokkala. Molemmilla on vahva tausta palveluammateista.


Myynti

Edustamamme merkit ovat tällä hetkellä Saksalaiset Dethleffs ja Burstner, jotka kuuluvat Euroopan ja Suomen markkinoilla kolmen myydyimmän merkin joukkoon. Vuodesta 2013 lähtien olemme myyneet myös Garthago-matkailuautoja. Kyseinen merkki on hyvin tunnettu käsintehdystä laadustaan ja on Premium luokassa tällä hetkellä kasvavin merkki Euroopassa. Edullisessa hintaluokassa valikoimastamme löytyy myös Dethleffsin tehtaan valmistama Sunlight, joka uudistuikin positiivisesti monella tapaa vuodelle 2014.

Laajassa tarvikemyymälässä pääosan tuotteista meille toimittaa saksalainen vapaa-ajantarvike tukkukauppa Reimo. Hyvä perusvalikoima löytyy suoraan myymälästä ja tarvittaessa tilaustavarana valikoima laajenee jopa 20.000 tuotteeseen. Teemme yhteistyötä myös muiden alan suurten tavarantoimittajien kanssa.